#2990 Név: Kis Gábor 2013.05.31 17:20:23

Rúdtánc, vagy torna

<<Nézd meg teljes képernyőn is>>


#2989 Név: Kis Gábor 2013.05.30 21:19:44

Itt miért nincs ilyen....? - Itt is volt már ilyen http://www.youtube.com/embed/B-QGUnQUrI8



Flashmob Verdi örök-érvényű zenéjével.
Hogy jókedvre derüljetek!
 

 

                                       
 

 

<<Nézd meg teljes képernyőn is>>


#2988 Név: Kis Gábor 2013.05.30 21:12:37

igazi fénymásoló

Melléklet: ATT8SMD5.wmv

#2987 Név: Kis Gábor 2013.05.30 21:11:08

Viktor és az egri lányok

<<Nézd meg teljes képernyőn is>>


#2986 Név: Kis Gábor 2013.05.30 21:10:32

--------
1) Fázik
--------
- Mit csinál a skót, ha fázik?
- ???
- Közelebb ül a gyertyához!
- És mit csinál, ha még mindig fázik?
- ???
- Meg is gyújtja!

---------------
2) Rapper kacsa
---------------
- Mit mond a rapper kacsa?
- ???
- Hip-Háp.

-------------------
3) Hogy kell baszni
-------------------
Mondja a apamacska a kismacskájának:
- Na fiam, ma megtanítom neked, hogy kell baszni, gyere utánam, és majd
csak csináld ugyanazt, amit én!
Este mennek a háztetőn, de az apamacska megcsúszik, de valahogy
megkapaszkodik az ereszben, így hát a kismacska is megcsúszik, ő is
megkapaszkodik.
Lógnak ott egy ideig majd egyszer csak azt mondja a kismacska:
- Na, apám én még 5 percet baszok, de aztán hazamegyek!

---------------
4) Jobb a kedve
---------------
- Melyik állatnak a legjobb a kedve?
- ???
- A juhé...

---------------------
5) Behúzni a függönyt
---------------------
- Kedves Kovács úr, ne vegye zokon, ha figyelmeztetem, de maga tegnap
elfelejtette behúzni a függönyt, amikor szeretkezett a feleségével. Az
egész ház magán röhögött.
- Az lehetetlen, szomszéd. Ugyanis tegnap vidéken voltam.


#2985 Név: Kis Gábor 2013.05.30 21:09:57

A Nagy Nemzeti Dohány

                                                               

              Egész úton Felcsút felé
              azon gondolkodám,
              kié lesz majd a sok trafik,
              és a Nagy Nemzeti Dohány.

              Ki nyúlja le majd a lóvét,
              kinek lesz a zsebe tele,
              kivel kellett volna inni,
              s jóba' lenni vele.

              Pályázaton kik nyerték
              a tutit, kit kellet

              - vón' ismernem:
              Józsit? Jánost? Rudit?
              

              Kit tapsolni felállva,
              s kit kilóra megvenni,
              fogadásra, Vidi-meccsre,
              kivel kéne elmenni.

              Kié lesz a közbeszerzés,
              ki kapja a mutyit,
              ki az, ki a bankot adja,
              s ki játssza a janit.

              Kinek sok van, az sem tud majd,
              kétszer annyit enni,
              az meg kinek semmije sincs,
              tudjuk, nem ér semmit.

              Kié lesz itt ez az ország,
              kié meg majd az adósság,
              ki jön jól ki a sok rosszból,
              s kinek marad kórság.

              Kinek csökken a rezsije,
              s ki kap erdőt, szántót,
              ki nevet az elején,
              és ki mondhat majd zárszót.

              Kié lesz a zsíros falat,
              ki ehet majd nemes halat,
              ki az, aki vágja a fát,
              Magyarország alatt.

              Ki az, aki azt hiszi,
              hogy ő maga a haza,
              s ki az, aki ellenzékben
              sem lehet majd laza.

              Egész úton Felcsút felé,
              azon gondolkodám,
              hogyan lettél édes hazám,
             a gonosz mostohám.

              Nem leszünk mi gyarmat,
              mondjuk: nem, nem soha
              Másnak hoz a trafik hasznot,
              ezért csapunk oda.

              Játszod eszed Orbán király,
              tudjuk, te tetted ezt.
              ha megfőzted, egyed is meg,
              az összes tettedet.

 


#2984 Név: Kis Gábor 2013.05.29 20:16:10

Ha egy hölgy kéri!

Melléklet: castitate.wmv

#2983 Név: Kis Gábor 2013.05.29 20:15:27

KONYHAI TÉVHIT, AMIT SZABÁLYNAK VÉLÜNK

2013.05.09. 14:00 | Bors

Sok szájhagyomány útján elterjedt hiedelem kíséri a konyhai teendőket a főzéstől a tisztaság fenntartásáig. Ezek egy része igaz, több közülük azonban tévhit. Egy német élelmiszer-szakértő, dr. Ludger Fischer tisztázza a konyhai félreértéseket.

Az egészségünket ugyan nem károsítják ezek a tévhitek, viszont esetenként feleslegesen dobunk ki miattuk élelmiszert vagy egyes konyhai használati
tárgyat, mivel a rossz információ miatt úgy véljük, hogy azok már használhatatlanok. Nézzük a kilenc leggyakoribb hiedelmet!

Só és rizs

Állítólag a sótartóba szórt rizsszemek felszívják a nedvességet, ezzel akadályozzák meg, hogy az összetapadjon. Ez az állítás hamis. Ha így lenne, a rizsszemek annyira megduzzadnának, hogy semmit nem engednének ki a sótartóból. A rizsszemek legfeljebb azért lehetnek hasznosak, hogy ha a sószemek kissé összetapadnak, akkor felrázva a tartót, ezek segítenek azokat szétválasztani.

Tészta és olaj

Sokan olajat öntenek a vízbe tésztafőzés közben, hogy a szálak, darabok ne tapadjanak össze. Ez felesleges, mivel a fortyogó vízben a tészta nem ragad össze. Olajjal lespriccelni elég főzés után, de ha egyből hozzáadjuk a tésztát az ételhez, akkor ez is felesleges, mivel a szószoknak ugyanilyen hatása van.

Gomba és melegítés

Vannak, akik úgy tartják, hogy a felmelegített gomba veszélyes. Ez nem igaz. Csak arra kell ügyelni, hogy a gomba minden részét teljesen hevítsük fel, például gombapörköltnél ne csak annyira langyosítsuk az adagot, hogy az ehető legyen, hanem forraljuk is fel. Ugyanez vonatkozik a spenótra is.

Fotó: Thinkstock

Jobban eligazodik a konyhában az, aki a hiedelmek helyett a valóságot tartja szem előtt

Kiskanál és pezsgő

Gyakori szokás, hogy a felbontott pezsgősüveg szájába beleállítanak egy fém kiskanalat, mert úgy tartják, hogy az nem engedi elszállni belőle a buborékokat. Kísérletekkel bizonyították be, hogy ez hamis. Kizárólag egy parafa- vagy egyéb dugó tömíti le légmentesen az üveget úgy, hogy az megtartsa a szén-dioxidot.

Rákkeltő a karcos teflon

Vannak, akik kidobják kissé karcos teflonedényüket, mivel úgy tartják, hogy az abban készült étel rákkeltő lesz. Ez nem igaz. A teflon nem lép reakcióba a benne készült étellel. Ez az anyag csak 260 Celsius-fokon kezd bomlani, ezen a hőmérsékleten az étel azonban már szétégne. Az egyetlen baj a karcos részekkel, hogy ott az étel már könnyebben letapadhat.

Alufólia matt oldala

Elterjedt, hogy ha az alufólia matt oldalába csomagoljuk az ételt, akkor az könnyebben megromlik. Ez nem igaz. Teljesen mindegy, hogy éppen melyik oldalát használjuk, nincs különbség.

Tápanyag és mikro

Még mindig tartja magát az a hiedelem, hogy a mikrohullámú sütőben felmelegített, elkészített ételben nem maradnak tápanyagok, mivel a mikrohullámok elpusztítják azokat. Ez téves elképzelés. A mikro lényege, hogy a nagyfrekvenciájú hullámok behatolnak az anyagba, és mozgásba hozzák a víz-, zsír- vagy cukormolekulákat. Ezek egymás melletti elmozdulása miatt jelentős mennyiségű hő keletkezik. Így gyors és egyenletes az ételek melegítése. Ez az eljárás még védi is a tápanyagokat.

Fa vagy műanyag vágólap?

Vannak, akik ódzkodnak a fa vágódeszkáktól, mivel nem tartják azt higiénikusnak. Ez a tiszta, eredeti színét még tartó deszkáknál téves elképzelés, mivel a fában lévő csersav elpusztítja a baktériumokat. Ez az antibakteriális hatás a műanyagnál nem működik. A fa jótékony hatása azonban idővel csökken, ezt észre is vehetjük rajta: ekkor színe kissé elkezd pirossá, barnává válni.

Burgonyasütés

Néhányan úgy tartják, hogy a serpenyőben sült burgonya akkor lesz ropogós, ha készítés közben gyakran forgatják. Ez hibás elképzelés. Annak érdekében, hogy szép pirosra süljön és állaga is jó legyen, először az egyik felét kell enyhén megpirítani úgy, hogy rárakjuk a fedelet, ezután megfordítjuk, és készre sütjük. Ennél többször nem kell megfordítani.  

 


#2982 Név: Kis Gábor 2013.05.27 17:38:36

Igaz barátok

Melléklet: Kutyuska.pps

#2981 Név: Kis Gábor 2013.05.27 17:38:07

A bölcs öreg kor

Melléklet: Cim_nelkul.pps

<< < [1] [2] [3] ... [291] [292] [293] ... [548] [549] [550] > >>