#5911 Név: Kis Gábor 2024.09.16 20:16:51

A leg-ek országa

Melléklet: Ki__na_2005251.pps

#5910 Név: Kis Gábor 2024.09.09 19:49:27

A tenyérjóslás kézikönyve

Melléklet: A.tenyerjoslas.kezikonyve.pdf

#5909 Név: Kis Gábor 2024.08.21 21:03:05

Tenyérjóslás

Melléklet: Richard_Webster_-_Tenyerjoslas.pdf

#5908 Név: Kis Gábor 2024.08.21 21:02:11

 

Így szelidíthető meg a túlfűszerezett étel

A citrusfélék kulcsfontosságú szerepet kapnak akkor, ha véletlenül túlfűszerezzük az ételünket.

A legjobbakkal is megesik, hogy megborul a bors vagy a csilipehely, esetleg a kelleténél több curry vagy gyömbér kerül bele a pikáns, indiai ételbe. Nem kell azonban leküzdeni a kegyetlenül csípős falatokat és a kukába sem kell kidobnunk az ételt, hiszen van egy egészen egyszerű hozzávaló, ami megszelídítheti a fogást.

Így szelidíthető meg a túlfűszerezett étel

Mindenkinek megvannak a maga praktikái a túlfűszerezett étel enyhítésére. Van, aki egy kis tejterméket kever hozzá, más burgonyát főz az ételbe, sokan az édes ízekkel, így cukorral vagy mézzel ellensúlyozzák a csípősséget. A citrom azonban tényleg képes arra, hogy egyensúlyt teremtsen.

A citrom mellett a lime és a narancslé hozzáadása is jó megoldás lehet.

A magas savtartalmú citrusfélék erős ízei ellensúlyozzák a kapszaicin intenzitását, így az őrülten fűszeres étel is megszelídül.

Ráadásul a savasság serkenti a nyáltermelést is, ami szintén enyhíti a csípős ízeket.

A citrusfélék savtartalmához hasonló elven lép kölcsönhatásba a tejtermékekben található kazein is a kapszaicinnal, így a tej, a tejszín, a joghurt és a vaj is csökkentheti a csípős aromákat. De a keményítő tartalmú köretek, így a kenyér vagy a rizs is jó segítséget nyújthat vész esetén.

(roadster)

 


#5907 Név: Kis Gábor 2024.08.21 21:00:59