#5911 | Név: Kis Gábor | 2024.09.16 20:16:51 |
---|---|---|
A leg-ek országa | ||
Melléklet: Ki__na_2005251.pps |
#5910 | Név: Kis Gábor | 2024.09.09 19:49:27 |
---|---|---|
A tenyérjóslás kézikönyve | ||
Melléklet: A.tenyerjoslas.kezikonyve.pdf |
#5909 | Név: Kis Gábor | 2024.08.21 21:03:05 |
---|---|---|
Tenyérjóslás | ||
Melléklet: Richard_Webster_-_Tenyerjoslas.pdf |
#5908 | Név: Kis Gábor | 2024.08.21 21:02:11 |
---|---|---|
Így szelidíthető meg a túlfűszerezett ételA citrusfélék kulcsfontosságú szerepet kapnak akkor, ha véletlenül túlfűszerezzük az ételünket. A legjobbakkal is megesik, hogy megborul a bors vagy a csilipehely, esetleg a kelleténél több curry vagy gyömbér kerül bele a pikáns, indiai ételbe. Nem kell azonban leküzdeni a kegyetlenül csípős falatokat és a kukába sem kell kidobnunk az ételt, hiszen van egy egészen egyszerű hozzávaló, ami megszelídítheti a fogást.
Mindenkinek megvannak a maga praktikái a túlfűszerezett étel enyhítésére. Van, aki egy kis tejterméket kever hozzá, más burgonyát főz az ételbe, sokan az édes ízekkel, így cukorral vagy mézzel ellensúlyozzák a csípősséget. A citrom azonban tényleg képes arra, hogy egyensúlyt teremtsen. A citrom mellett a lime és a narancslé hozzáadása is jó megoldás lehet. A magas savtartalmú citrusfélék erős ízei ellensúlyozzák a kapszaicin intenzitását, így az őrülten fűszeres étel is megszelídül. Ráadásul a savasság serkenti a nyáltermelést is, ami szintén enyhíti a csípős ízeket. A citrusfélék savtartalmához hasonló elven lép kölcsönhatásba a tejtermékekben található kazein is a kapszaicinnal, így a tej, a tejszín, a joghurt és a vaj is csökkentheti a csípős aromákat. De a keményítő tartalmú köretek, így a kenyér vagy a rizs is jó segítséget nyújthat vész esetén. (roadster)
|
#5907 | Név: Kis Gábor | 2024.08.21 21:00:59 |
---|---|---|
|