#3988 | Név: Kis Gábor | 2014.06.05 18:06:12 |
---|---|---|
A megjelenő virágra rá kell klikkelni, a következő virágra is, utána műxik. Hogyan nyílnak ki a virágok ? <<Nézd meg teljes képernyőn is>> |
#3987 | Név: Kis Gábor | 2014.06.04 17:10:47 |
---|---|---|
Zenevirtuóz-lányok <<Nézd meg teljes képernyőn is>> |
#3986 | Név: Kis Gábor | 2014.06.03 11:34:30 |
---|---|---|
Pho leves egy óra alatt!
2014. június 3., kedd 08:42 |
A Pho leves manapság népszerűbb mint valaha, de a hosszú elkészítési ideje sokakat elriaszthat tőle. Na épp ezért, én most megmutatom, hogy lehet egy óra alatt megphozni!
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
Forrósítsunk fel egy lábost, de olajat ne öntsünk bele. Tegyük bele a félbevágott gyömbért illetve a hagymát, és hagyjuk ott pár percig, majd fordítsuk meg. Elég csúnya, fekete lesz, egy kicsit szenes is, de ez kell nekünk! A kész alapléből, ami kábé 1,5-2 liter, kiveszünk egy pohárkával és maximum langyos állapotában egy fél kávéskanálnyi zselatinnal elkeverjük. Ha ez megvan, a maradékot beleöntjük a lábosba, és felkapargatjuk a potenciálisan barna részeket az aljáról. Tegyünk pár szem csillagánizst, a rúd fahéjat, pár szegfűszeget, az édesköménymagot és a koriandermagot egy muszlimkendőbe, vagy jelen esetben egy dupla gézlapba, majd kössük össze a tetejét. Így kapunk egy kis csomagot, amit a levesbe téve egyben ki tudjuk majd szedni, viszont az ízek tökéletesen ki tudnak szabadulni a levesbe. Tegyük bele a lábosba ezt is, csakúgy, mint egy kevés halszószt, cukrot, a flank steak felét (15-20 dkg, a másik fele tálaláskor, nyersen kerül a tányérba), majd a zselatinos külön alaplevet is öntsük rá. Vigyázzunk, ne forraljuk a levest nagyon, mert akkor a zselatint mit sem fog érni. A marhahúst keverjük össze a tojásfehérjével, majd dobjuk bele a levesbe, és határozottan keverjük el benne. Főzzük lassú tűzön, hogy alig bugyogjon, olyan 40-45 percig. Ha idő van, szűrjük le a levest, és a flank steak kivételével mindent félre is tehetünk, a steaket hideg víz alatt mossuk le, és szeleteljük vékonyan fel, csakúgy, mint a nyers párját is. A levest még tetszés szerint ízesíthetjük, sózhatjuk. Jöhet a tálalás: egy tányérba szedjünk a már előre forró vízben elkészített tésztából, rá a kétfajta steak, majd felöntjük a meleg levessel. Babcsíra, csili, apróra vágott bazsalikom, menta, és koriander, valamint lime leve kerül még rá, majd elszürcsögjük, és hopp, máris spóroltunk két jegyet Vietnamba. |
#3985 | Név: Kis Gábor | 2014.06.02 16:58:32 |
---|---|---|
Holnap június 1 lesz, nem ápriis 1. Mert ez viccnek kicsit erős:A Kormány rendeletet alkotott a "világhírű magyar" cím odaítéléséről. A címet egy kuratórium ítéli oda, melyet Fekete György és Jókai Anna vezet. A "világhírű magyarok" listáját közszemlére kell tenni az összes magyar nagykövetségen, s a nagyköveteknek oda kell hatniuk, hogy a fogadó országokba nem világhírű magyarokat egyetemek, intézetek, akadémiák ne hívjanak. A rendelet várható következménye a magyarok nemzetközi presztizsének javulása, a nemzetrontók, idegenszívűek kiszűrése, leleplezése lesz. (MTII) |
#3984 | Név: Kis Gábor | 2014.05.29 17:41:55 |
---|---|---|
Hátha, valamelyiket nem ismeritek.. Hét budapesti titok
|
#3983 | Név: Kis Gábor | 2014.05.29 17:33:59 |
---|---|---|
Új postás kerül a városba. Félve csönget be az egyik családi ház |
#3982 | Név: Kis Gábor | 2014.05.29 17:33:30 |
---|---|---|
------------- |
#3981 | Név: Kis Gábor | 2014.05.29 08:32:22 |
---|---|---|
A legjobb szögből elkapott fotók <<Nézd meg teljes képernyőn is>> |
#3980 | Név: Kis Gábor | 2014.05.27 17:32:40 |
---|---|---|
Hamarosan érik a finom cseresznye, ne feledkezzünk meg a fogyasztásáról. Rendkivüli a gyógyító ereje. A cseresznye őshazája Törökország és Nyugat-Szibéria. A kerti cseresznyét valószínűleg a pompázatosan gazdag lakomáiról hírhedtté vált Lucullusnak köszönhetjük, aki egyébként tiszteletre méltó és sikeres hadvezér volt. A pontuszi Kerasuntból (a mai Törökország területéről) ő hozatott egy akkor kiválónak tartott cseresznyefajtát Itáliába. Emellett az ókori katonák legkedveltebb szomjoltója volt, hiszen 78-82%-a víz. Minden része gyógyszer: a húsa, a magja, a szára. Tisztító hatását a vérre, a húgy-, ivar- és emésztőszervekre fejti ki. Mind az ízületi gyulladások, mind a cukorbetegség leküzdésében nélkülözhetetlen szerepet kaphat. A szénanátha, a szénaláz legjobb orvossága. Igen magas a vastartalma, ami a kövek oldása mellett a vérszegénység gyógyítására is alkalmassá teszi. Alkalmas terhességi hányás megakadályozására, alacsony vérnyomás, alultápláltság és depresszió gyógyítására. A cseresznye legfőbb gyógyereje az előbbieken túl, leginkább a vértisztításban mutatkozik meg. E tulajdonsága miatt több betegség természetes gyógyszerévé vált.
Köszvény: Reuma: A reumatikus megbetegedés szintén a végtagok csatlakozásainak kikopásával, kihasználtságával függ össze. A csuklók, forgó pontok érzékenyebbek a támadásokra. A beteg részek begyulladhatnak, a mozgatásra fájdalommal reagálhat. Ha megváltoztatjuk táplálkozási szokásainkat, és megtisztítjuk a vért, enyhíthetjünk ezeket a tüneteket.
Bőrápoló: A cseresznye nedve, de főleg a magja a szívizomzatot erősíti. Célszerű ezért a magokat összegyűjteni, majd a cseresznyehiányos időszakban naponta 10-15 magot megtörni és elfogyasztani. A cseresznye tartalmaz káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort továbbá A, B, és C vitamint. Antocián és antocianidin nevű anyaga serkenti a kötőszövet újraképződését, amelyben a C vitaminnal és a cinkkel együtt elősegíti a fehérjékből alkotott kollagénrostok erős, de egyben rugalmas fonadékká való összekapcsolódását. Semlegesíti a sejtkárosító szabad gyököket, és elbontja a kötőszöveteket károsító enzimeket, amelyek a bőr petyhüdségét és öregedését gyorsítják meg! A cseresznye, kúraszerűen is alkalmazható, magas fehérje-, zsír- és szénhidráttartalma miatt önálló étkezésre is ajánlott több héten át, más tápanyagok mellőzése mellett. Ilyenkor több fajtája is fogyasztható, de csak érett állapotban. A cseresznyekúra szabályozza a bélműködést, elmulasztja a székrekedést, megköt bizonyos mérgeket a belekben (kelátképző). Együnk meg egy hétig naponta minimum negyed kiló nyers cseresznyét. Ez a regenerációs kúra újjászületést jelent! A cseresznye szárából főzött tea igen ízletes, szép, aranysárga színű. Gyomor- és tüdőbajok esetén igen hasznos, és minden esetben veszély nélkül iható, kellemes tea. 8 g fehérjét, 7 g növényi zsírt, 140 g gyümölcscukrot, 5 g szerves sót és 4 g rostanyagot tartalmaz kilogrammonként. Míg a legtöbb gyümölcs a "szüret" után tovább érik, a cseresznye nem, így ajánlott teljesen érett állapotban leszedni. Érdemes közvetlenül csak a fogyasztás előtt megmosni.
|
#3979 | Név: Kis Gábor | 2014.05.27 17:32:22 |
---|---|---|
Orosz elnöki különgép <<Nézd meg teljes képernyőn is>> |