#819 Név: Kis Gábor 2011.12.20 18:24:41

SZUROKFŰ!!! ÍGY HÍVJUK MAGYARUL. MERT NEM AZ OLASZOK TALÁLTÁK FEL, MI IS 
ISMERJÜK ÉVSZÁZADOK ÓTA! OLVASSÁTOK EL FIGYELMESEN, NAGYON HASZNOS!!! Az 
oregánó + tojásfehérje.... Az oregánó a természet antibiotikuma, 
baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik. Ráadásul az ára jóval 
alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré. Enyhíti a megfázásos, influenzás 
tüneteket, tisztítja a légutakat, csillapítja a köhögést. De enyhíti az 
orrmelléküreg gyulladást és a tüdőgyulladást is, eltünteti a 
szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát, segít ízületi fájdalmak 
esetén, és még az idegeket is nyugtatja. Ha valakinek a házi patikájából 
eddig hiányzott az oregánó olaj, ideje beszereznie. A Science Daily 
online tudományos magazin híradása szerint az oregánó olaj relatíve kis 
dózisban is hatékony a staphylococcus nemzetség baktériumai ellen is, 
hatásossága a penicillin baktériumölő képességeivel hasonlatos. A 
staphylococcus jelentős szerepet játszik kórházi járványok 
kialakulásában, és a baktériumcsoport ma már jó pár antibiotikumra 
rezisztens. Rengeteg baktériumfaj ellen hatásos Az aromaterápiával a 
párizsi Orvostudományi Egyetemen a hetvenes évektől foglalkozó Paul 
Belaiche professzor számos kísérlete igazolta az oregánó olaj 
hatásosságát. A szer gyakori, alattomos baktériumcsoportokkal szemben is 
hatékonynak bizonyult: laboratóriumi körülmények között az oregánó olaj 
például elpusztította a pneumococcus baktériumok 96 százalékát, valamint 
a neisseria, a proteus és a staphylococcus baktériumoknak 92 százalékát. 
A pneomococcus komoly fertőzéseket, így agyhártyagyulladást, 
tüdőgyulladást, fülfertőzéseket, továbbá arcüreggyulladást okozó 
baktérium. A neisseria fajok közé tartozik például a nemi betegség okozó 
neisseria gonorrhoeae baktérium, valamint a neisseria meningitidis, más 
néven memingococcus, amely szintén súlyos fertőzéseket, például 
agyhártyagyulladást, vérmérgezést okozó parazita. A proteus baktériumok 
bélfertőzéseket okoznak, a staphylococcus baktériumok pedig az akut 
hányással járó, csoportos ételmérgezésekért is felelősek. Az oregánó 
olaj továbbá elpusztította a streptococcus baktériumok 83 százalékát és 
az enterococcus 78 százalékát is. A streptococcus egyes fajtái felelősek 
az akut torokgyulladásért, az enterococcus baktériumok pedig szerepet 
játszhatnak húgyúti fertőzésekben, sebek elfertőződésében, de még az 
anorexiával is kapcsolatba hozzák. Belaiche professzor kísérletei azt is 
igazolták, hogy az oregánó olaj hatásos a candida baktériumok ellen is 
(78 százalékukat pusztította el), valamint a tüdőfertőzésekért felelős 
klebsiella baktériumok ellen (szintén 78 százalékukat ölte meg). Egy 
mexikói kutatás a súlyos hasmenéssel járó giardiás fertőzések esetén 
találta hatásosnak az oregánó olajat, és egy amerikai kutatás pedig 
nagyon előnyös antibakteriális tulajdonságaira hívja fel a figyelmet az 
olyan népszerű parazitákkal szemben, mint a staphylococcus, az E. coli, 
és listeria. Végül egy brit kutatás 25 különböző baktériummal szemben 
mutatta ki az oregánó olaj baktériumölő képességét. A természet tehát 
egy különleges antibiotikummal ajándékozta meg az emberiséget - igazán 
megérdemli a helyét a házi patikában. Itthon inkább fűszerként ismerjük 
A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna 
leginkább az olasz konyha ételeinek fűszereként ismert itthon. Hatásában 
és aromájában leginkább majoránnára és a kakukkfűre hasonlít. Bab-, 
paradicsom-, hús- és halételek ízesítésére használják. Teaként 
elsősorban köhögéscsillapításra, nátha ellen használják. Remek meghűlés 
elleni izzasztó teakeverék a következő: 1-1 csomag oregánó, bodzavirág, 
hársvirág, kamillavirág, majoránna keverékéből 2-3 evőkanálnyit adunk 
egy liter vízhez. 1-2 perces forralással főzetet készítünk, finom szűrön 
átszűrjük, melyből napjában többször melegen iszogatunk. Az élet 
gyógyfüve! Az ősi indiai szerzetesek azt tartják, hogy: a hagyma, a 
fokhagyma és a gyömbér az élet három gyökere. A bazsalikom, a kapor és 
az oregánó (szurokfű) pedig az élet három gyógyfüve. ÉGÉSRE: 
TOJÁSFEHÉRJE!!! Egy kurzuson tanították, ahol a tűzoltókat készítették 
fel elsősegélynyújtásra. Ha valaki megég, - legyen az bármilyen nagy 
terjedelmű - legelőször a megégett részt folyó hideg víz alá kell 
tartani, míg a megégett bőr lehűl. Azután egy tojásfehérjét kicsit 
felverünk habnak, - csak hogy könnyebb legyen kenni. Több rétegben 
rákenjük a megégett felületre. Egy nő odatett vizet főni. Mikor le 
akarta venni a tűzről, ráömlött a kezére és egy nagy részen leégette a 
bőrt. Azonnal hideg vizes csap alá tartotta, míg le nem csillapodott 
kicsit a tüzessége - bár az erős fájdalom maradt. Azután felütött 2 
tojást, a fehérjét kicsit felverte és rákente az égett bőrre. Annyira el 
volt égve a keze, hogy ahogy rákente a fehérjét a bőrre, az rögtön 
rászáradt és egy hártyát képzett rajta, ami azután megkeményedett, - ez 
tulajdonképpen natúr collagén volt. Legalább 1 órát tartott, míg 
rétegenkéntrákente az egész tojásfehérjét. Később már nem érzett 
fájdalmat és másnap már csak alig volt az égés helye pirosas-barnás. 
Eredetileg azt hitte, hogy nagy hegesedések maradnak vissza az égés 
után, de legnagyobb csodálatára 10 nap múlva semmi nyoma nem maradt!!! A 
bőr színe sem változott el. A megégett bőr teljesen recuperálódott, 
köszönhetően a tojásfehérjében található colagénnek, - ami a valóságban 
egy placenta és tele van vitaminnal. BÁRMIKOR SZÜKSÉGE LEHET VALAKINEK 
ERRE A TUDÁSRA!!!! Kínai közmondás: Ha valaki megoszt veled valamit, 
aminek Te hasznát veszed, erkölcsi kötelességed, hogy azt Te megoszd 
mással! Tehát, tégy úgy, ahogy én.