#5401 Név: Kis Gábor 2021.05.05 20:19:52

Azt
már tudtad, hogy a disznózsír jót tesz a szívnek, de most valami döbbenetes is
kiderült...

A
nyolcvanas években az állati eredetű zsírokat erősen kritizálták a tudósok,
sajnos kiderült, hogy ez elsősorban az étolaj gyártók által finanszírozott
kutatások miatt volt, egyszerű üzleti érdekből csapták be az
embereket.

Mára
elismerték, hogy a zsírnak számtalan pozitív egészségügyi hatása van és most
bármennyire furcsán hangzik is, de a disznózsír az egyik legegészségesebb
étel.

A
zsír szinte minden konyhában ott van, akkor is, ha olajjal sütnek az emberek,
azért egy disznósült alá mindenki zsírt tesz, nem étolajt. Igazából azonban
krumplisütéshez vagy rántás alá is ezt kellene használni.

A
zsír bödönben jól tárolható, főzéshez is használható, de még a sütemények
elkészítéséhez is finom lehet, bár sokaknak szokatlan.
·        
Sokan
azt gondolják, hogy nem tesz jót az egészségnek, a táplálkozás szakértői szerint
azonban a disznózsírnak csak pozitív egészségügyi hatásai vannak!

 A zsír remek hatásai:

o  Az olívaolajat követve a második legegészségesebb zsír, mivel telítetlen
zsírsavakból áll.
o  A disznózsír olajsav tartalmával enyhíti a depressziót, vagy annak kialakulását
megelőzi.
o  D vitamin forrásnak is jó.
o  Egyensúlyban tartja a hormonháztartást és támogatja a pajzsmirigy egészségesen
működését.
o  Ami legmeglepőbb, hogy míg az étolaj az egyik legrákkeltőbb élelmiszer, a zsírban
megtalálható anyagok csökkentik a rák kialakulásának az esélyét, főleg a mellrák kifejlődésének esélyét
csökkenthetik.
o  A koleszterinszintet is alacsonyan tartja, védi az ereket.

--
Kelemen György