A paprikában és a citrom héjában rejlő csodálatos anyag felfedezéséért Szent-Györgyi Albert 1941-ben Nobel-díjat kapott.
Mi, magyarok sem tudtuk ezt, mert nem beszélnek róla azok, akiknek kellene beszélni.
Hangosan kéne ezt a világ felé kiáltanunk !!!
Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.
Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne menjen pocsékba?
Egyszerű... Tegyél egy "jól megmosott" citromot a hűtőszekrény mélyhűtő rekeszébe. Amikor meg-fagyott, akkor dolgozd fel, vagyis reszeld le az egészet (annak lehámozása nélkül) és azt szórd rá az
élelmiszereidre.
Szórhatsz belőle a whisky-be, a borba, a salátára, a fagylaltra, a levesre, a tésztára, a spagetti-szószra, a rizsre, a sushira, de a halétre is. Az ételeid íze a várt-nál csodálatosabb lesz, mint amit valaha kóstoltál.
Mi lehet a teljes citrom felhasználásának nagy előnye, ha nem a betegség megelőzése és az, hogy új ízeket adj az ételeidnek?!
Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a citrom leve.
A citrom héja fiatalító hatású és segíti az egészsé-get azzal, hogy kiűzi, eltávolítja a test mérgező anyagait.
A citrom (Citrus) egy csodás termék a rákos sejtek elpusztítására.
10.000-szer erősebb a kemoterápiánál.
Mi miért nem tudunk erről semmit? Azért, mert vannak laboratóriumok, amelyek a szintetikus verzió gyártásában érdekeltek, amely csak számukra hoz hasznot.
Vajon hány ember hal meg, miközben ezt a gondo-san elzárt titkot elhallgatják annak érdekében, hogy a nagy konszernek sokmilliós haszna ne kerüljön veszélybe?
Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája van.Legismertebbek a citrom és édes citrom (lima).
A gyümölcsöt többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a húsát, ki lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb. lehet készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek közül is a legérdekesebb az a hatás, amelyet a cisztákra és a daganatokra fejt ki.
Ez a növény kipróbált gyógymódja minden típusú ráknak. Van, aki azt állítja, hogy nagyon hatékony a rák minden fajtája ellen. Egyesek úgy tartják, hogy olyan, mint egy mikrobaellenes spektrum a bakté-riumfertőzések és a gombák ellen, hatékony a belső paraziták ellen, szabályozza a vérnyomást és leküzdi az idegi bántalmakat.
Lenyűgöző ennek az információnak a forrása is: mivel a világ egyik legnagyobb kábítószer gyártójáról van szó, aki azt mondja, hogy az 1970 óta végzett több, mint 20 laboratóriumi vizsgálat után, a kivonatok azt mutatták, hogy elpusztítja a legtöbb ráktípus: a végbél-, a mell-, a prosztata-, a tüdő- és a hasnyál-mirigyrák rosszindulatú sejtjeit.
Bebizonyosodott, hogy 10.000-szer jobb, mint az Adriamycin termék, a rákos sejtek növekedésének fékezésére. ( Ez a világon leginkább alkalmazott
kemoterápiás gyógyszer.)
És ami még ennél is bámulatosabb: A citrom-kivo- nattal végzett terápia a ráknak csak a rosszindulatú sejtjeit pusztítja el, és nem befolyásolja az egész-séges sejteket