#4356 Név: Kis Gábor 2015.05.01 12:42:20

    */A CITROM HÉJA/**//*

      A citrom héjában rejlő csodálatos anyag felfedezéséért
      Szent-Györgyi Albert 1941-ben Nobel-díjat kapott.

       Mi, magyarok sem igen tudjuk ezt, mert nem beszélnek róla azok,
    akiknek kéne!
       Pedig  tele torokból kéne  ezt a világ felé kiáltanunk !!!

       Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van,
    aki az
       egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.

       Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból
    semmi ne
       menjen pocsékba?

       Egyszerű... tegyél egy "jól megmosott" citromot a hűtőgép mélyhűtő
       rekeszébe. Ha már megfagyott a citrom, akkor dolgozd fel, vagyis
       reszeld le az egészet (annak lehámozása nélkül) és azt szórd rá az
    élelmiszereidre.

       Szórhatsz belőle a whisky-be, a borba, a salátára, a fagylaltra, a
       levesre, a tésztára, a spagetti szószra, a rizsre, a sushira, de a
       halétre is. Az ételeid íze a vártnál csodálatosabb lesz, mint amit
       valaha kóstoltál.

       Mi lehet a teljes citrom felhasználásának nagy előnye, ha nem a
       megelőzés és az, hogy új ízeket adjál az ételeidnek?

       Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a
       citrom leve.

       A citrom héja fiatalító hatású és segíti az egészséget, mivel
       megszünteti a test mérgező anyagait.



       A citrom (Citrus) egy csodás termék a rákos sejtek elpusztítására.
       10.000-szer erősebb a kemoterápiánál.

       Én miért nem tudunk erről semmit? Azért, mert vannak
    laboratóriumok,
       amelyek a szintetikus verzió gyártásában érdekeltek, amely csak
    számukra hoz hasznot.
       Vajon hány ember hal meg, miközben ezt a gondosan elzárt titkot
    elhallgatják annak
       érdekében, hogy a nagy konszernek sokmilliós haszna ne kerüljön
    veszélybe?
       Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája ismert,
    legismertebbek a citrom és
       édes citrom (lima).

       A gyümölcsöt többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a
    húsát, ki
       lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb.
    lehet
       készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek
    közül is
       a legérdekesebb az a hatás, amelyet a cisztákra és a
    daganatokra fejt
       ki. Ez a növény kipróbált gyógymódja minden típusú ráknak. Van, aki
       azt állítja, hogy nagyon hatékony a rák minden fajtája ellen.
    Egyesek
       úgy tartják, hogy olyan, mint egy mikrobaellenes spektrum a
    baktériumfertőzések és a gombák ellen, hatékony a belső paraziták
       ellen, szabályozza a vérnyomást és leküzdi az idegi bántalmakat.

       Lenyűgöző ennek az információnak a forrása is: mivel a világ egyik
       legnagyobb kábítószer gyártójáról van szó, aki azt mondja, hogy az
       1970 óta végzett több mint 20 laboratóriumi vizsgálat után, a
       kivonatok azt mutatták, hogy elpusztítja a legtöbb  ráktípus: a
    végbél-, a
       mell-, a prosztata-, a tüdő- és a hasnyálmirigyrák
    rosszindulatú sejtjeit.

    Bebizonyosodott, hogy 10.000-szer jobb, mint az Adriamycin termék, a
       rákos sejtek növekedésének fékezésére. ( Ez a világon leginkább
    alkalmazott
       kemoterápiás gyógyszer.)

       És ami még ennél is bámulatosabb:  a citrom kivonattal végzett
       terápia a ráknak csak a rosszindulatú sejtjeit pusztítja el, és nem
       befolyásolja az egészséges sejteket.