...és tudjátok ez annál is érdekesebb és valahol szomorúbb is, mert
Szent-Györgyi Albert 1941-ben pontosan ezért a felfedezésért kapott
Nobel-díjat!
Mi, magyarok sem igen tudjuk ezt, mert nem beszélnek róla azok, akiknek kéne!
Szerintem, tele torokból kéne ordítsuk ezt a világ felé!
Ha a fele igaz, akkor jó, de hol találunk tiszta citromhéjat??
A CITROM HÉJA
Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az
egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.
Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne
menjen pocsékba?
Egyszerű... tegyél egy "jól megmosott" citromot a hűtőgép mélyhűtő
rekeszébe. Ha már megfagyott a citrom, akkor dolgozd fel, vagyis
reszeld le az egészet (annak lehámozása nélkül) és azt szórd rá az
élelmiszereidre.
Szórhatsz belőle a whisky-be, a borba, a salátára, a fagylaltra, a
levesre, a tésztára, a spagetti szószra, a rizsre, a sushira, de a
halétre is. Az ételeid íze a vártnál csodálatosabb lesz, mint amit
valaha kóstoltál.
Mi lehet a teljes citrom felhasználásának nagy előnye, ha nem a
megelőzés és az, hogy új ízeket adjál az ételeidnek?
Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a
citrom leve. És bizony, ez az, amit eddig elveszítettem. De innentől
kezdve le fogom fagyasztani a teljes citromot és azután rá fogom
reszelni az ételeimre és az italaimra, s így a citrom összes
tápanyagát el fogom fogyasztani, hogy egészségesebb legyek.
A citrom héja fiatalító hatású és segíti az egészséget, mivel
megszünteti a test mérgező anyagait.
Jobb későn, mint soha! Meglepő jótékony hatások!
A citrom (Citrus) egy csodás termék a rákos sejtek elpusztítására.
10.000-szer erősebb a kemoterápiánál.
Én miért nem tudok erről semmit? Azért, mert vannak laboratóriumok,
amelyek abban érdekeltek, hogy a szintetikus verzió gyártásában
érdekeltek, amely csak számukra hoz hasznot. Vajon hány ember hal meg,
miközben ezt a gondosan elzárt titkot elhallgatják annak érdekében,
hogy a nagy konszernek sokmilliós haszna ne kerüljön veszélybe?
Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája ismert: citrom és
édes citrom (lima).
A gyümölcsöt többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a húsát, ki
lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb. lehet
készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek közül is
a legérdekesebb az a hatás, amelyet a cisztákra és a daganatokra fejt
ki. Ez a növény kipróbált gyógymódja minden típusú ráknak. Van, aki
azt állítja, hogy nagyon hatékony a rák minden fajtája ellen. Egyesek
úgy tartják, hogy olyan, mint egy mikrobaellenes spektrum a
baktériumfertőzések és a gombák ellen, hatékony a belső paraziták
ellen, szabályozza a vérnyomást és leküzdi az idegi bántalmakat.
Lenyűgöző ennek az információnak a forrása is: mivel a világ egyik
legnagyobb kábítószer gyártójáról van szó, aki azt mondja, hogy az
1970 óta végzett több mint 20 laboratóriumi vizsgálat után, a
kivonatok azt mutatták, hogy elpusztítja 12 ráktípus: a végbél-, a
mell-, a prosztata-, a tüdő- és a hasnyálmirigy-, ... rák
rosszindulatú sejtjeit. Ennek a fának az összetevőiről
bebizonyosodott, hogy 10.000-szer jobb, mint az Adriamycin termék, a
rákos sejtek növekedésének fékezésére a világon általában alkalmazott
kemoterápiás gyógyszernél.
És ami még ennél is bámulatosabb: ez a citrom kivonattal végzett
terápia a ráknak csak a rosszindulatú sejtjeit pusztítja el, és nem
befolyásolja az egészséges sejteket