#3986 Név: Kis Gábor 2014.06.03 11:34:30

Pho leves egy óra alatt!

2014. június 3., kedd 08:42 |
A Pho leves manapság népszerűbb mint valaha, de a hosszú elkészítési ideje sokakat elriaszthat tőle. Na épp ezért, én most megmutatom, hogy lehet egy óra alatt megphozni!

 
IMG_8962.jpg
 
Hozzávalók:
 
  • Egy gyömbér
  • Egy fej hagyma
  • Csillagánizs
  • 1 rúd fahéj
  • Édeskömény mag
  • Szegfűszeg
  • Koriandermag
  • 35 deka darált marhanyak
  • Tojásfehérje
  • 1,5-2 L csirkealaplé (jó a bolti zselés cucc is!)
  • Egy mokkáskanál zselatin 
  • Csipetnyi cukor
  • Halszósz
  • Kb 40dkg flank steak (dagadó)

A tálaláshoz:

  • Rizstészta
  • Bazsalikom
  • Menta
  • Koriander
  • Babcsíra
  • Felszeletelt újhagyma
  • Thai csili
  • Egy negyed lime leve

 

IMG_8985.jpg

 

Forrósítsunk fel egy lábost, de olajat ne öntsünk bele. Tegyük bele a félbevágott gyömbért illetve a hagymát, és hagyjuk ott pár percig, majd fordítsuk meg. Elég csúnya, fekete lesz, egy kicsit szenes is, de ez kell nekünk!

A kész alapléből, ami kábé 1,5-2 liter, kiveszünk egy pohárkával és maximum langyos állapotában egy fél kávéskanálnyi zselatinnal elkeverjük. Ha ez megvan, a maradékot beleöntjük a lábosba, és felkapargatjuk a potenciálisan barna részeket az aljáról.

Tegyünk pár szem csillagánizst, a rúd fahéjat, pár szegfűszeget, az édesköménymagot és a koriandermagot egy muszlimkendőbe, vagy jelen esetben egy dupla gézlapba, majd kössük össze a tetejét. Így kapunk egy kis csomagot, amit a levesbe téve egyben ki tudjuk majd szedni, viszont az ízek tökéletesen ki tudnak szabadulni a levesbe. Tegyük bele a lábosba ezt is, csakúgy, mint egy kevés halszószt, cukrot, a flank steak felét (15-20 dkg, a másik fele tálaláskor, nyersen kerül a tányérba), majd a zselatinos külön alaplevet is öntsük rá. Vigyázzunk, ne forraljuk a levest nagyon, mert akkor a zselatint mit sem fog érni.

A marhahúst keverjük össze a tojásfehérjével, majd dobjuk bele a levesbe, és határozottan keverjük el benne. Főzzük lassú tűzön, hogy alig bugyogjon, olyan 40-45 percig.

Ha idő van, szűrjük le a levest, és a flank steak kivételével mindent félre is tehetünk, a steaket hideg víz alatt mossuk le, és szeleteljük vékonyan fel, csakúgy, mint a nyers párját is. A levest még tetszés szerint ízesíthetjük, sózhatjuk.

Jöhet a tálalás: egy tányérba szedjünk a már előre forró vízben elkészített tésztából, rá a kétfajta steak, majd felöntjük a meleg levessel. Babcsíra, csili, apróra vágott bazsalikom, menta, és koriander, valamint lime leve kerül még rá, majd elszürcsögjük, és hopp, máris spóroltunk két jegyet Vietnamba.

 
NÉZZÉTEK A TÖBBI VIDEÓNKAT IS, ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON!
 
IMG_8961.jpg