#3650 Név: Kis Gábor 2014.01.25 11:53:40

  Lehet sütni-főzni-szakácskodni!
   
   


Camembert sajt:

camembert sajt
vöröshagyma
paprikakrém
fokhagyma
majoranna
babérlevél
olivaolaj

Elkészítés:
A hagymát megpucolom,  vékonyan felkarikázom. Hozzáadok
ízlés szerinti mennyiségű paprikakrémet. Alaposan
összekeverem, hogy a hagymát beszínezze  a paprika. A
camembert felkockázom, De akár egyben is fel lehet
használni. Egy üvegbe berakok egy réteg hagymát, rá sorban a
fűszereket, rá egy réteg sajtot, majd így folytatom, amíg el
nem fogy, vagy meg nem telik az üveg. Érdemes minél
szorosabban pakolni.  Amikor elkészült felöntöm  olajjal.
Három hétre hűtőbe teszem. Az olajat lecsöpögtetve kitűnő.
Az olaj felhasználható egy következő adaghoz, vagy olyan
kajába, amibe a fűszeres olaj is jó.


Palacsinta tespsiben

másfél bögre liszt
másfél bögre tej
3 tojás
vaníliás cukor

Ebből palacsinta tésztát keverni. A tepsi alját és oldalát
is hideg zsírral megkenni, bele a tésztát és sütőbe vele.
Rázogatni időnként, ameddig a tetje megszilárdul, utána
pirosra sütni.

Elég nagy mennyiség, a gáztepsibe csináld, mert ha kisebb a
tepsi, vastag lesz a tészta.