aki Lengyelországban
és Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a
társadalombiztosítás fizeti! Ugyan itthon erre még várnunk kell, de
lássuk, vajon tényleg vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb
alkoholos italoknak, mint a sör, bor és pálinka.Hosszas kutatások
végeredményeként állítják, hogy napi 20 gramm alkohol fogyasztása két
és fél évvel hosszabbította meg a páciensek életét, azokhoz képest,
akik egyáltalán nem ittak. A sör és a bor az immunrendszer működésére
jótékony hatással van, magas ásványi anyag, vitamin- és antioxidáns
tartalma vírusfertőzések ellen is védelmet nyújt.Rendszeres mérsékelt
sör és borfogyasztás gátolja az artériákban a véralvadék és a
lerakódások kialakulását, ezáltal a szívinfarktus-esély 50%-kal
csökkenhet, emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas LDL
koleszterint és jó hatású a vérkeringésre.Hangsúlyozni kell, hogy
valóban csak a mérsékelt fogyasztásnál lépnek fel a pozitív hatások, a
túl sok fogyasztás változatlanul ártalmas!A tanulmányok kimutatták,
hogy a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok kombinációja
éppen az alkohollal együtt növelik a szervezet elektrolit tartalmát,
az enzim aktivitást, a hormonszintet, a vérkeringést, az izom és
anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a
vértestek képződését.Ismertté vált, hogy 1 liter sörben ugyanannyi
antioxidáns van, mint 4-5 adag gyümölcsben. Naponta fél liter sör a
vesekő rizikót 40%-kal csökkenti.
Egy milánói orvos-csoport a
sörfogyasztást a leggazdaságosabb vesekő megelőzési módszerként
javasolja. Egy átlagos sör kevesebb, mint 140 kalóriát tartalmaz,
dobozonként, kb. 4 %-os alkoholtartalom mellett, így a mértékletes
fogyasztása nem hizlal. Kísérletek kimutatták, hogy az árpa csírázása
és malátává történő átalakulása során nagyon sok vitamin keletkezik.
Különösen jelentősek a B1, B2, B3, B6, és H mind jelen vannak,
valamint az ásványi anyagok a Cu, Fe, Zn, Ph, és a Mg.Néhány
sörfajtában a Folat (B9) olyan nagy mennyiségben van jelen, mint 100g
brokkoliban, vagy 0,5 kg paradicsomban. Ezen kívül a komló növény
évszázadok óta gyógynövényként ismert. Népi megfigyelések is
azt bizonyítják, hogy a komlót a szoptató anyák is használták az
anyatej mennyiségének növelésére, valamint az érzékeny csecsemők
nyugtatására az anyatejen keresztül. A komló megtalálható tabletta
formában és különböző gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és
emésztést elősegítő hatása van.Vörösbor fogyasztása kifejezetten
mérsékli az érelmeszesedés kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2
dl bor kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus rizikóját. A borban lévő
anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvezőhatással vannak az
anyagcserére, csökkentik a pulzust és a szívet jó energetikai
állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs kimutatható
máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem
.A pálinka
alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica, illetve
az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely
nem túl kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra ivott pálinka,
bár étvágygerjesztő hatású, károsan hat a gyomorra.A tömény italok
fogyasztásának ideális ideje étkezés után van. Ekkor felszívódásuk,
hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor emésztést
serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka
megfázás esetén is jól jöhet.Népi gyógymódok köhögés és rekedtség
ellen az ágyas pálinkák különféle formáit és a mézes pálinkát
javasolják.A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A
foghagymás pálinka valóságos varázsszer.
Álljon itt a saját (Máthé
Károly) tapasztalatom:Valamikor a 60-as évek végén, drága jó APÁM a
következőrecepteket adta át nekem. "Fiam, a gyomor-bél fertőzésre
a legjobb szer a valódi barackpálinka, míg a szívgörcs
azonnali ellenszere a jófajta (nem aromából készült) konyak.Az előbbit
többször megtapasztaltam, az utóbbira a feleségem betegsége
emlékeztetett. Ma már otthon a gyógyszerek mellett mindig van konyak,
ami többször húzta ki percek alatt a szívgörcs okozta gödörből. Szegény
Hofi Gézát is megtarthatta volna még egy ideig a szeretteinek.
Érdekességként jegyzem meg, amikor megpróbáltam a neten utánanézni a
konyak eme jótékony hatásának, csak áttételesen véletlenül akadtam egy
orvos javaslata alapján az igazságra. Terhes nőknek javasolta, hogy a
nem kívánt méhgörcsöt egy pohárka konyakkal megszüntethetik. Annyit
meg én is tanultam biológiából, hogy a méh, a szív és az erek
mind-mind a sima izmok családjába tartoznak. Így ha közvetve is, de a
doki megerősítette az apám által átadott recept hatásosságát,
amit orvosi leiratokban hiába kerestem
.Az alkoholok ételek melletti
alkalmazása során azt találták, hogy mind a vörösboros, mind a sörös
pácolás hat órán keresztül a káros vegyületek megjelenését 90
százalékban megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag kifejlődését a
sör már négy óra alatt olyan mértékben csökkentette, mint a vörösbor
hat órai pácolás végére! A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és a
borban található természetes cukrok gátolják a húsban lévő, vízben
oldódó molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem
alakulnak át rákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve, hogy a pácolás
eredményeként a hús is ízletesebb lesz.
Kertészetben a növények
ápolásához is jól jöhet egy kis sör. Csodákat művel, hatására a fű is
gyorsabban nő. A sört a fodrászatban is előszeretettel használják a
haj formázására és ápolására. B6 és B2 vitamintartalmának köszönhetően
erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.A különféle hajhabok és zselék
helyett is használhatják, mivel a világos sör kitűnő hajformáló.
Hajmosás után a fejbőrt és a hajszálakat is jól be kell dörzsölni,
majd 15 perc után bő vízzel leöblíteni.Ui.: Arról nem szól a fáma,
hogyha mindhárom alkoholformát alkalmazzuk, akkor a hatások erősítik
vagy rontják egymást. Ezt mindenkinek saját magának kell kipróbálni !A
túlvilágról ez láthatatlan, hát olvasd el még itt !Vajon tudatosan
mérgezik a népet? Egy idős bácsi véleménye: Kábítják csak a népet! Én
benyomok délelőtt 4 azaz négy rosé kisfröccsöt, du ugyanebből 5-öt,
hogy jól aludjak, a vizet saját ásott kutamból iszom 1969 óta
gyerekeimmel együtt. A nyaralómba sem engedek be klóros szennyvizet
ott is saját ásott kútból merítem. 78 éves vagyok a gyerekeim 42 és 38
évesek.Disznózsíros birkapörkölt. Csülkös velős pacal ami belefér. A
doktornő meg nyaljon sót. Nagyapám parasztkolbászon szalonnán élt 92
évet. Apám úgyszintén 86 évet, anyám 84 évet, ezt kapd ki dokinéni.Ne
meséljetek baromságot. Disznózsír és házi víz. Különben mentek a
lecsóba.Egy doktornő írta hozzá ezt a megjegyzést:Úgy vélem , amit
ebben a email-ben leírtak , sajnos megállja a helyét. Rajtam ne múljon
, hogy minél többen legalább elolvassák.ÉRDEMES!Volt egy nagyon
érdekes beszélgetés február 22-én a Hír Tv-ben, Dr. Csáky István
professzorral (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő
a SZÓJA szerepéről. Ugyanis, több mint egy éve már Angliában
felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves
gyerekek közül is évente 3-4-en halnak meg sportpályán
szívelégtelenségben Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem
találtak, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban .
Egyetlen ilyen volt: az étrendjükben a szója! Arányos mennyiségű SZÓJA
(nem mellékesen) 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos
hatású alkaloidot) tartalmaz, mint 1 db antibébi tabletta Ez a
férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!Ezek után, amerikai
kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel (30 minta és 30
kontrollállat). A 30 kísérleti egér - melyeket SZÓJÁVAL etettek -
MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely
normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott.A professzor
összerakta az információkat, és javasolja, vizsgálják asportolókat
étrendjük vonatkozásában is. A végén, csak mint érdekességet
megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre
növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA fogyasztásának
általánossá válásával.Múltkor körbement egy nagyon jó cikk a
margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolajszármazék). Itt ez
a szója, mely szintén az élelmiszeripar találmánya.Miből lehet olcsón,
nagy tömegben élelmiszert előállítani? Hát kőolajból, gombamód
szaporodó szójababból.... Főleg, ha még gén kezelik is, az már
abszolút katasztrófa.A Greenpeace-esek egy áruházban egy csomó
konzervet ragasztottak tele figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék
génkezelt szóját tartalmaz. Persze kiverték őket onnan és az érintett
gyártó mindent tagad. Nahát! Miért nem csodálkozom én ezen...Szóval ne
egyetek szóját, használjatok margarin helyett vajat!Egy neurológus
orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100 címre,
szinte biztos, hogy legalább egy életet megment. Én is beálltam a
sorba, hogy eljusson 100 emberhez. Köszönöm, hogy elolvastad. Remélem
Te is továbbítod!
|